Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2»

Матеріал з Electronic Encyclopedia of Lviv Polytechnic
Перейти до: навігація, пошук
Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2»
Абревіатура НОТ «Політехнік-2»
Тип підрозділу підрозділ університету
Призначення відпочинок та оздоровлення студентів і викладачів університету
Приналежність Національний університет «Львівська політехніка»
Директор Білодід Володимир Петрович
Розташування (адреса) Львівська обл., смт.Славське
Сторінка на lp.edu.ua https://lpnu.ua/politekhnik-2

НОТ «Політехнік-2» — це позаміський навчально-оздоровчий табір Національного університету «Львівська політехніка», який діє впродовж цілого року.

Загальна інформація

Запрошуємо на літній та зимовий відпочинок в Карпати ! Пропонуємо Вам незабутній відпочинок у одному з найпопулярніших куточків екологічно чистих гір в смт. Слаське, в навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-2».

Чисте гірське повітря, неповторні краєвиди Карпат, чарівні полонини та вікові ліси щедрі на цілющі ягоди та гриби — чудові умови для активного відпочинку влітку та восени.

Неперевершені зимові гірські пейзажі, схили будь-якої складності, наявність двох бугельних витягів, один з яких розташований відразу біля нашого табору- гарантія повноцінного зимового відпочинку. У вартість путівок входить проживання в затишних номерах та трьохразове харчування. Як дістатися до Славського? Дуже просто! Славське знаходиться в 120 кілометрах від Львова і має зручне сполучення залізницею майже зі всією країною. Всі потяги зі східу на захід, які перетинають Карпати, мають зупинку у Славському, де є зручний двожець. Розвинута інфраструктура приміського сполучення надає можливість скористатися електричкою, чи автобусом, або зі Львова, або з міста Стрий, якій розташований за 60 кілометрів до Славського.

Місце розташування

Заклад оздоровлення та відпочинку є структурним підрозділом Національного Університету «Львівська політехніка», діє впродовж року.

Оздоровчий заклад «Політехнік-2» розташований на площі 6,4 га в смт. Славське, в гірській оазі екологічно чистої зони.

Селище Славське розташоване, ніби в амфітеатрі, у сонячній долині в місці злиття двох рік — Опору і його притоки Славки на висоті 590-600 м. над рівнем моря. Зусібіч селище оточене горами.

Територія Славського була заселена давно. Деякі дослідники вважають, поселення виникло близько Х ст., а назва походить від слова «славні» — так називали хоробрих воїнів князя Святослава, які після загибелі князя тут оселились.

Табір приваблює сукупністю природних факторів: цілюще повітря, хвойний запах, гори, гірські річки, чудові краєвиди, розкішний ліс, каскад озер.

Територія огороджена, має добре освітлення, зелених насаджень (смерека, береза, бук), яблуневий сад, кущів та квітів — 80% території. На території закладу є відкритий басейн, дитячий майданчик «Райський садочок», водоспад, гойдалки та лавочки, влітку довкола багато квітів, можна натрапити на своєрідний «зоопарк»: зайця, білочку, косулю, лелеку.

На території закладу організовано й розташовано місце з відповідним обладнанням: столами і стільцями з дерев’яних зрубів, де групи дітей можуть відпочивати, спілкуватися слухаючи музику.

Табір є унікальним ще й тим, що має автономне водопостачання. На території працює насосна станція з двома свердловинами по 65 та 73 метри, яка забезпечує базу чистою джерельною водою. Неповторний ландшафт дозволив колись на створення двох ставків, які очищенні і зараз є родзинкою табору.

Умови проживання

Оздоровчий табір має в користуванні чотири спальні корпуси, розраховані на 120 осіб. Табір приймає відпочивальників з грудня до березня та з червня до вересня. У «Політехнік-2» є різні типи номерів: дво-, три-, чотиримісні, однокімнатні та двокімнатні номери з односпальними або двоспальними ліжками, півлюкси та люкси. Всі кімнати обдаштовані санвузлами й душовими кабінами, умивальниками. У кожному номері є холодильник і телевізор.

Медичне обслуговування

На високому рівні медично-санітарне забезпечення. Мета медичної програми — відновити гармонію в організмі дитини — це лікувальна фізкультура і масаж, фіто- і вітамінолікування. При заїзді в «Політехнік-2» проводиться медичний огляд, зважування дітей, огляд педіатра. У таборі забезпечено цілодобове перебування медичних працівників та надання першої медичної допомоги. Зміцненню здоров’я, формування здорового способу життя, розвиток здібності і талантів дітей забезпечують природно — кліматичні умови, чудове іонізоване повітря, насичене хвойним ароматом лісу, традиційні методи оздоровлення ( прогулянки, екскурсії, турпоходи, загартовуючи процедури, купання в басейні, сонячні ванни), нетрадиційні методи оздоровлення (фітотерапія та вітамінотерапія), збалансоване харчування та фізкультурно-оздоровча робота, масаж.

Виховна та розважальна робота

Щоб відпочинок дітей був цікавим, колектив «Політехнік-2» творчо підходить до своєї справи. План роботи складається з урахуванням інтересів дітей та підлітків, а одним із головних завдань — виховати і розвинути самостійність у дитини, яка зможе знайти вихід з будь-якої ситуації, розв’язати проблеми.

Працівники та вихователі табору роблять все для того , щоб кожна дитина відчула себе захищеною і потрібною, сильною і талановитою, здоровою і щасливою, неповторною і єдиною.

Зміна триває 21 день, кожен з яких має свою назву та девіз. Наприклад: «День пісні», «День здоров’я», «День природи та історії рідного краю», «Рицарський день». Загони оформлюють відповідно до віку та інтересів, у кожного загону є своє загонове місце, девізи, речівки й стінгазети. Діти беруть активну участь у всіх табірних конкурсах, спортивних змаганнях, вивчають загонові пісні, проводять різноманітні дискотеки.

Щоденна робота табору розписана до хвилини! Створено все для того, щоб кожна дитина мала можливість випробувати свої сили в спорті, творчій праці та в художній самодіяльності. Планом та графіком роботи передбачено проведення цікавих, різноманітних міропріємств, змістовного дозвілля: конкурси, екскурсії в гори, вікторини, спортивні ігри на природі, інсценізація фільмів.

Головним принципом оздоровлення дітей під час відпочинку є використання природних Карпатських факторів навколишнього середовища; підвищення рівня їх фізичного, духовного та інтелектуального розвитку, використання засобів загартування та фізичної культури.

Харчування

Приміщення їдальні
Діти харчуються у світлій та затишній їдальні на 120 місць. Професійні кухарі з відповідальністю ставляться до своєї роботи.

Харчування п’ятиразове, різноманітне, висококалорійне, нормативно збалансоване з достатньою кількістю фруктів та овочів. П’ять разів на день у їдальні голосно лунає «Подяка нашим кухарям за те, що смачно варять нам!»

Спортивно-масова робота

Велику увагу в таборі приділяють спортивній роботі. Територія закладу облаштована футбольним полем, бадмінтонним, волейбольним спортивними майданчиками, гімнастичними турнікетами, відкритим басейном. В організації життя дитячого колективу є реалізація спортивно-оздоровчої програми. Передбачено фізичне загартовування і зміцнення здоров’я, різні спортивні змагання, Малі Олімпійські ігри. У програмі спартакіади — змагання з міні футболу, волейболу, тенісу, шашок, шахів.

Кадровий склад

Особливістю педагогічного колективу «Політехнік-2» є те , що працевлаштування в табір можливе за умови попереднього відбору. У «Політехнік-2» на роботу з дітьми приймаються висококваліфіковані працівники. Найближчі друзі та помічники дітей — це вожаті, які завжди вносять до процесу оздоровлення дух молодості. Їхній колектив формується зі кращих студентів Дрогобицького педагогічного університету.

Доречно буде згадати, що в 2011 році позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-2» занесено до Державного реєстру дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України. Оздоровчий заклад неодноразово був нагороджений дипломами, грамотами, та кубками в конкурсі — огляді дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Про якість обслуговування, відпочинку дітей найкраще свідчать відгуки тих, що тут відпочивали. Відповідна книга рясніє подяками. Дітям — переможцям змагань із конкурсів, за активну участь в житті дитячого закладу вручаються грамоти, заохочувальні призи та подарунки. У день закриття заїзду дітей влаштовується святкова лінійка і прощальний концерт біля ватри.